пʼятниця, 22 березня 2019 р.

Дух незборимого Тараса!


     Цьогоріч у березні український народ відзначає 205-річчя з дня народження видатного поета та художника Тараса Григоровича Шевченка. Традиційно, вшановуючи пам’ять про великого Кобзаря, учні та вчителі Заліщицької державної гімназії провели різні тематичні заходи.


     Шевченківський тиждень у закладі освіти був насичений різноманітними формами роботи: спільне прочитання «Заповіту», участь  гімназистів у Всеукраїнському конкурсі «Соняшник» (Жлуховська Л.І.); літературна композиція «Відкриваю Шевченка…» (учителі-словесники); перегляд та обговорення документального фільму «Край, де народився Геній»; квест «Я знаю Шевченка» (Зубик Н.В.); конкурс малюнків до творів Кобзаря (1 – 4-ті класи, Дорощук О.П.); інформаційно-просвітницька година по класах
«Світова велич Шевченка» (Жлуховська Л.І.); у гімназійному холі було оформлено експозицію «У світлиці Кобзаря».
     Не залишило нікого байдужим проведення загальногімназійного зібрання «Дух незборимого Тараса»: гімназисти виконували пісні на слова Шевченка, декламували вірші і створили неймовірно теплу, урочисту атмосферу вшанування Велета українського слова.
     Актуальність творчості поета, розгадування кросвордів, проходження квестів та перегляд фільмів – це далеко не всі форми роботи, які ми реалізували, аби популяризувати творчість геніального поета.
     Тарас Григорович Шевченко – людина, яка понад усе любила Україну. Він був художником, поетом, але перш за все, патріотом.


Немає коментарів:

Дописати коментар

210 років від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

  У Заліщицькій державній гімназії проводиться декада «Шевченкіана», присвячена 210-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевчен...