середа, 6 березня 2019 р.

Фестиваль "Покутські витоки 2019" м. Коломия


         



           3 березня у місті Коломия відбулося грандіозне свято українсько танцю -   IV Всеукраїнський  фестиваль народної хореографії «Покутські витоки».   Метою фестивалю було розвиток, збереження та популяризація українських   хореографічних традицій, сприяння вихованню у молоді любові до рідної землі,   поваги до духовної спадщини свого народу, налагодження творчих контактів,   обмін досвідом та творчими здобутками з іншими регіонами.

         Зразковий ансамбль пісні і танцю «Первоцвіт» Заліщицької державної гімназії (постановник Н.Я. Пелещишин, керівник Л.В. Дмитерко) взяв участь у гала-концерті фестивалю,  де свої доробки з народної хореографії представляли мистецькі колективи з різних куточків України. Учасники ансамблю відвідали майстер-клас з грузинського танцю, який проводив керівник Грузинського ансамблю танцю «Колха» Каха Чітаія (м.Хобі, Грузія).

      Фестиваль пройшов на високому професійному рівні, порадував цікавими хореографічними постановками та композиціями, продемонстрував, наскільки прекрасною,  різнобарвною та багатою є мистецька скарбниця нашої країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар

210 років від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

  У Заліщицькій державній гімназії проводиться декада «Шевченкіана», присвячена 210-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевчен...