середа, 15 січня 2020 р.

Фольклорний фестиваль "На гостини до Маланки"!


    
      В Україні є давня традиція у ніч на Старий Новий Рік  «водити Маланку» - переодягатися в різних персонажів, ходити від хати до хати з піснями, танцями, театралізованим дійством. Цьогоріч учні Заліщицької державної гімназії взяли участь у районному  фольклорному святі «На гостини до Маланки» у селі Синьків.
     Урочистою ходою учасники свята пройшли від сільської ради до будинку народної творчості,  де й відбулася основна частина народних гулянь та виступи художніх колективів. Кожен колектив вражав своїми костюмами, цікавими театралізованими дійствами, танцями і піснями.
   Серед 16 колективів, що брали участь у фестивалі, журі та організатори свята, високо оцінили виступ гімназистів, які зайняли ІІІ місце. Гімназійна Маланка сподобалася глядачам своїм оригінальним сюжетом, щирістю дійових осіб, високою акторською майстерністю. Діти дуже старалися, адже вони багато працювали на репетиціях і їхня праця була оцінена, а для вчителя найвищою нагородою є задоволені, щасливі діти!



Немає коментарів:

Дописати коментар

210 років від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

  У Заліщицькій державній гімназії проводиться декада «Шевченкіана», присвячена 210-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевчен...