пʼятниця, 23 березня 2018 р.

Цінності Української Хартії вільної людини!


Людство зустріло початок Двадцять першого століття як добу невпевненості.
Сучасна людина досі долає силу тяжіння великих випробувань і надій минулого; вириваючись із цієї історичної гравітації, вона почувається перед майбутнім невпевнено і вразливо.
Нові економічні умови змінили країну і водночас загострили найгірші людські інстинкти: жадобу збагачення, захланність і споживацтво.
Тінь сумніву торкнулася багатьох сердець. Однак тінь сумніву завжди йде поруч із людиною. Не варто боятися тіней. Треба шукати світла відповідей, які дають силу проти зневіри і надають сенсу нашому життю.
«Ми, учасники Ініціативної групи «Першого грудня», укладаємо цю Хартію, щоб висловити те, як бачимо життєві орієнтири для нашого суспільства, і водночас дати поштовх до об’єднання всіх людей, які хочуть доброго і гідного життя в Україні і навколо неї.»
На сіданні парламенту ми з гімназистами розглянули та проаналізували цінності Хартії вільної людини.
Загальнолюдські цінності завжди об'єднували і сім'ї і нації, і держави.
Сьогодні ніщо не може зупинити відображення національного духу. Всім нам треба плекати у серці любов до села чи міста, де живеш, до рідних своїх, до духовної і культурної спадщини нашої батьківщини. І буде вона Велика, а з нею Великими будемо ми.



Немає коментарів:

Дописати коментар

210 років від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

  У Заліщицькій державній гімназії проводиться декада «Шевченкіана», присвячена 210-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевчен...