вівторок, 20 березня 2018 р.

Тиждень психології!


Не для школи, а для життя ми вчимося.

Сенека

Психологія – надзвичайна наука. Це наука про людську душу. Вона допомагає людині пізнавати себе, вирішувати проблеми, навчатися керувати своєю поведінкою, долати труднощі й радіти кожній хвилині життя.  
У березні розпочав свою роботу предметний тиждень із психології, основною метою якого є  реалізація психологічного супроводу, розширення і поглиблення знань учнів з психології, розвитку в них інтересу до цієї науки, збагачення знань про внутрішній світ власної особистості та особистості інших людей, прагнення до самопізнання, розкриття творчого потенціалу школярів, створення позитивного емоційного настрою, розвиток сприятливих стосунків між учнями школи, їх комунікативних здібностей, навичок самоорганізації на спільну діяльність, а також виявлення думок про шкільні події, формування навичок конструктивного спілкування та самовираження. Події тижня охоплюють всіх учасників навчально-виховного процесу – і дітей і дорослих.
 Під час тижня проводяться заходи, спрямовані на різні види діяльності: конкурси, ігри, тренінгові заняття, лекції, інтегровані уроки, презентації, години спілкування, анкетування, тестування, виставки малюнків та плакатів.
 Гарвасюк Ірина Інадіївна, психолог Заліщицької гімназії
План тижня психології

       Березень 2018р.
-Заняття  «Якщо у тебе психологічні проблеми
ти зможеш подолати їх самостійно
за допомогою живлячої сили мистецтва…»
(учні 6-А класу);
Заняття «Вчимося вирішувати конфлікти»  (учні 2-3-іх класів);
Заняття «Дружба та кохання в шкільному житті»  (учні 5-их класів);
Заняття «Темпераменти в школі»
(учні 3-іх класів);
Психологічна гра  «Знайомство з психологією) (учні 4-А класу);
-  Просвіта «Практичні рекомендації щодо підготовки до ДПА та ЗНО» (для учнів 5-7-их класів та батьків – сайт психолога);
- Співпраця з учнями парламенту:
- твір-есе «Якби я був чарівником, я б змінив у гімназії..., і запропонував би...)
танцювальний флешмоб (учні 1-2-их та 6-их класів);
- Просвіта «Аудіали, візуали, кінестетики» (педагогічний колектив)
















Немає коментарів:

Дописати коментар

210 років від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

  У Заліщицькій державній гімназії проводиться декада «Шевченкіана», присвячена 210-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевчен...