середа, 14 березня 2018 р.

День Добровольця!


День українського Добровольця — свято, що відзначається в Україні 14 березня. Він   установлений17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості. У ряди української армії добровольцями пішли і зовсім юні хлопці, і зрілі чоловіки , і ті хто ніколи не брав до рук автомата, і жінки, які залишили домашню кухню, щоб  годувати бійців на Сході. Сьогодні у Заліщицькій гімназії відбувся захід «Вони для нас виборюють життя», присвячений нашим захисникам.
Насправді всі вони різного віку.  Хтось зовсім недавно залишив стіни школи. Хтось має дружину, дітей.  Вони жили поряд з нами, працювали, були звичайними господарями. А сьогодні стали воїнами – нашою надією, нашим щитом, нашим захистом. Ми чекаємо їх. Та найбільше їх чекають вдома матері.

Ми закликаємо всіх сьогодні згадати Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє.  Орест Квач, Олег Гулько, Володимир Марусич, Станіслав Лаврик, Петро Слободян віддали своє життя за наш мир і спокій. Вони повинні жити в нашій пам’яті!
Добровольцям, які  боронять незалежність України від російської орди на сході,
щиро зичимо  доброго здоров’я щастя, родинного затишку, миру, натхнення і високих звершень на благо розквіту Великої Української Держави!





Немає коментарів:

Дописати коментар

210 років від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

  У Заліщицькій державній гімназії проводиться декада «Шевченкіана», присвячена 210-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевчен...