понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Приємні чаювання!



Чай, як відомо, є корисним напоєм. Однак завдяки добавкам з ягід, листя і лікарських трав його можна зробити ще кориснішим. Про це та багато іншого цікавого, розповіли вчителі нашої гімназії для педагогів, які приїжджали на всеукраїнський семінар.
Попиваючи цілющий ароматний чай поговорили про цінний дарунок природи – ароматні та лікувальні трави.
«Традиційний чай з листя чайного куща з’явився в Україні лише в 17-му столітті. А що вживали наші предки на протязі тисячоліть? Вірно - трав’яні чаї. Трав’яний чай знімає головний біль, втому, покращує самопочуття під час спеки, освіжає і бадьорить, заспокоює, знімає стрес, тривожний стан, позбавляє нервозності та підвищеної збудливості, виводить з організму шлаки і токсини. Наші предки були мудрими людьми, бо споживання трав’яних чаїв не тільки данина традиції, а й життєва необхідність» - розповіла Наталія Пацарина, учитель української мови та літератури.
Поділившись знаннями з колегами, наші педагоги закликали проводити подібні заходи для учнів своїх закладів освіти, адже трави містять унікальні антиоксиданти, ефірні олії, вітаміни, фіто-стерини і багато інших компонентів, які допомагають організму учнів боротися проти мікробів, токсинів і підвищують рівень імунітету. Трави, насправді, природні лікарські засоби в оптимальному дозуванні. Трав’яні чаї невід’ємна частина здорового харчування учнів Заліщицької гімназії.



Немає коментарів:

Дописати коментар

210 років від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

  У Заліщицькій державній гімназії проводиться декада «Шевченкіана», присвячена 210-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевчен...