середа, 23 січня 2019 р.

У єдності сила народу!



     Дата 22 січня у сучасному українському національному календарі  посідає одне з провідних місць і має глибокий символічний зміст: одвічної мрії українців на вільне життя в самостійній соборній державі.
     У 1919 році в Києві на Софіївській площі в урочистій атмосфері відбулося проголошення Акту Злуки, в якому зазначалося: «Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдності України – Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка».
     Найболючішою проблемою нашого часу залишається питання єдності та неподільності України. Сьогодні бійці в зоні АТО так само відстоюють не лише незалежність, а й соборність України, як їхні попередники 100 років тому.
     22 січня 2019 року в Заліщицькій державній гімназії відбулося урочисте загальногімназійне зібрання з нагоди 100-річчя з Дня проголошення Акту Злуки. Захід підготували та провели учні 7Б, 7В та 4А класів спільно з вчителем історії Н.Я. Гуцуляк.
Відзначення Дня Соборності – це не тільки суспільна потреба, а й наш моральний обов’язок берегти світлу пам'ять мільйонів жертв, принесених на вівтар незалежності, соборності, державності.






Немає коментарів:

Дописати коментар

210 років від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

  У Заліщицькій державній гімназії проводиться декада «Шевченкіана», присвячена 210-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевчен...