неділя, 7 березня 2021 р.

8 БЕРЕЗНЯ. СХІД. ЗІ СВЯТОМ, ДОРОГІ ЖІНКИ!

Найніжніший та найсвітліший день у році - 8 березня. Початок весни, початок життя у природі, перше тепло, перші квіти.

На сьогодні в Збройних Силах України проходять службу понад 20 тисяч військовослужбовців-жінок. Із них 2 тисячі – є учасниками бойових дій. Не менше жінок взяли на себе важку ношу, здійснюючи волонтерську діяльність із надання допомоги захисникам України на Сході.
У переддень Міжнародного жіночого дня гімназійна родина передала найщиріші вітання зі святом весни – 8 Березня для жінок, які на бойовому рубежі творять щоденний подвиг захищаючи нас та роблять нашу армію сильнішою,.
По-різному можна ставитися до свята, яке святкували наші діди та батьки. Свята, яке святкуємо ми, яке стало частиною нашого життя. Особливо, якщо враховувати, наскільки значним є внесок кожної із жінок в житті своєї родини, в житті нашої країни і загалом в суспільстві.
Ще до Дня ЗС України, з ініціативи директора гімназії О.Д.Войчишин, було виготовлено мішечки-обереги, які майстерно зшили і оздобили вишивкою учні та їх батьки. Та нагоди передати на Схід на той час не було. 
Мішечки, наповнені гостинцями та зібраними на медикаменти коштами (благодійні внески працівників на придбання медикаментів – 3150.00 грн; з інших джерел на цукерки – 1500.00 грн.) передано заліщицьким волонтерам, які доправлять передачу якраз до свята. Особливу подяку висловлюємо Голові Тернопільської обласної громадської організації "Волонтери Тернопільщини" Михайлу Петровичу Гушоватому
Щиру вдячність висловлюємо також Г.Сіданич, І.Гарвасюк, Л.Гаджамурі та В.Горбунову, які разом з директором готували передачу до відправлення.
Найкраща в світі жінка - українка!
Вона, немов калини білий цвіт!
Хоч з міста, хоч з далекої глибинки,
Талантами підкорює весь світ!
Краса її магічна і глибинна!
Достойна пензля визнаних митців!
Душа відкрита, щира і гостинна,
 А розум мудрий, мов у мудреців!
Вона слабка і сильна одночасно.
Донька́ безстрашних, вільних козаків!
У простоті велична і прекрасна,
Славетна матір доблесних синів!
В її очах - безмежна сила й гідність!
А в серці - віра, вірність і любов!
Її жіночність, відданість і ніжність
Чарують кожен погляд знов і знов.
ЗІ СВЯТОМ, ДОРОГІ ЖІНКИ!


Немає коментарів:

Дописати коментар

210 років від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

  У Заліщицькій державній гімназії проводиться декада «Шевченкіана», присвячена 210-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевчен...