неділя, 26 квітня 2020 р.

Заборонена зона! 26 квітня в історії України!


26 квітня - День пам'яті про найбільшу техногенну катастрофу ХХ століття та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу Чорнобильської АЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

☢️За 34 роки про зону відчуження зняли безліч фільмів та серіалів. Пропонуємо до перегляду добірку найкращих кінозгадок про трагедію в Чорнобилі.
Серіал «Чорнобиль»
Компанія HBO зняла 5-серійний серіал, який розповів про аварію на Чорнобильській АЕС у 1986 році та про людей, які займались її ліквідацією. Це драматична інтерпретація реальних подій, яка торік підкорила весь світ.
Фільм «Брама»
Це український містичний фільм про зону відчуження. Він розповідає про бабу Прісю та її сім'ю, яка живе в глухому селі в Чорнобильській зоні. Головну роль у стрічці зіграла Ірма Вітовська.
Фільм «Земля забуття»
Сюжет кінокартини оповідає про нове життя, наповнене болем і безвихіддю, з якими зіткнулися жертви аварії після квітня 1986 року. Головну роль зіграла Ольга Куриленко. Її героїня овдовіла в день свого весілля — 26 квітня.
Фільм «Заборонена зона»
Американські туристи приїжджають до України, щоб відвідати знамениту Чорнобильську зону. Вони наймають гіда і їдуть отримувати незабутні враження. Але згодом стає зрозуміло, що радіоактивне місто Прип'ять зовсім не порожнє…
Серіал «Метелики»
Український серіал, що розповідає про двох сестер, які поїхали провідати тітку в Прип'ять, за день до вибуху на ЧАЕС. Дівчата потрапляють у безвихідне становище і починають допомагати ліквідаторам. Одна з сестер закохується в того, хто бореться з наслідками катастрофи.



Немає коментарів:

Дописати коментар

210 років від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

  У Заліщицькій державній гімназії проводиться декада «Шевченкіана», присвячена 210-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевчен...