Ми часто говоримо з дітьми про про їжу, корисну для
здоров’я; знайомимо з
принципами здорового харчування; доводимо до розуму дітей, що повноцінне
харчування – це шлях до здоров'я.
Виховувати культуру
харчування, пропаганда здорового способу життя серед учнів; визначити
залежність здоров'я людини від впливу на нього продуктів харчування; виховувати
прагнення берегти своє здоров'я, як найдорожчий скарб, вести здоровий спосіб
життя – це один із важливих чинників розвитку здорової особистості. Але не менш важливо, надихнути дітей
харчуватися відповідально.
Педагог-організатор
Луцак Т.Д. та соціальний педагог Казак Т.С. провели для дітей урок «Рятівники
їжі», який базується на Цілях сталого розвитку, а головне 12 компонентові «Відповідальне
споживання». Як результат уроку діти розібрали: що означає ЦСР №12 та чому вона
важлива; дізнатися які існують практичні способи та дії, доступні кожному, аби
скоротити обсяги своїх харчових відходів та почати харчуватися відповідальніше;
зробили оцінку своїх харчових звичок, щоб зрозуміти, як кожна людина може
впливати на глобальну проблему харчових відходів та зробити свій внесок у
досягнення Цілей сталого розвитку та здорово харчуватися.
Немає коментарів:
Дописати коментар