вівторок, 28 березня 2017 р.

"Демократична школа"

27 березня в Заліщицькій гімназії  відбувся захід «Демократична  школа». Участь у заході взяли не лише гімназисти, але й представники інших шкіл інтелектуально-розвивальних ігор «КРОКС».  
Ознайомившись із програмою проекту «Демократична школа» разом із гімназистами та адміністрацією гімназії ми вирішили працювати  в напрямку покращення роботи  учнівського самоврядування (гімназійного парламенту).
Діяльність нашого органу самоврядування була активною. Але за рахунок невеликої групи ініціативних гімназистів, які часто самостійно виконували великий обсяг робіт, та не завжди могли правильно організаційно вибудувати стратегію по залученню інших членів комітету чи гімназистів з різних класів.
Познайомившись з принципами ОДГ/ ОПЛ на класних заняттях, тренінгах гімназійного парламенту ,ми усвідомили ,що демократія є наскрізний процес,що залежить не тільки від нашого бажання, але й від розуміння і батьками і педагогами важливості впливати на гімназійне життя.
Саме програма проекту «Демократична школа» а саме: тренінги, обговорення, дискусійні «круглі столи», на які запрошувалися директор, педагоги, представники батьківського комітету, гімназисти не члени парламенту,  ініціювання та участь у гімназійних та міських заходах допомогли нам досягнути демократичних перетворень в школі, яких ми планували:
-         упорядкувати наше гімназійне положення про учнівське самоврядування;
-         відобразити у ньому демократичну процедуру вирішення проблемних питань;
-         удосконалити через дотримання процедур відбір кандидатів у члени гімназійного парламенту та підвищити ефективність командної роботи;
-         зробити системними консультації з дорослими з приводу шляхів вирішення проблем, які виникають.
Гімназисти активніше комуні кують з іншими учасниками навчально –виховного процесу щодо вирішення проблем гімназії, організації та підготовки заходів.

Захід пройшов надзвичайно цікаво, адже діти мали змогу  попрацювати в групах, обмінятися думками та цікаво провести час.











Немає коментарів:

Дописати коментар

210 років від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

  У Заліщицькій державній гімназії проводиться декада «Шевченкіана», присвячена 210-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевчен...